Primul automobil cu formă aerodinamică din lume

Este un lucru cu care România se mândrește mult! Primul automobil cu formă aerodinamică din lume a fost inventat de către un român.

Aurel Persu s-a născut în anul 1890, de data de 26 decembrie. A urmat cursurile Școlii Superioare Tehnice din Berlin-Charlottenburg. Datorită faptului ca era un absolvent foarte preocupat de studii și talentat, a fost șef de promoție în anul 1913. Ministerul Instrucțiunii Publice din Germania îl premiază un an mai târziu, pentru studiul privind vibrațiile unei bare în spațiul cosmic.

A fost apoi conferențiar onorific al institutului Electrotehnic din București și directorul general al IAR Brașov. Abia după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial a devenit profesor de mecanică la Institutul Politehnic București.

Primul automobil aerodinamic din lume a fost construit de către acest inventator modest din România. Brevetul pentru invenția sa a fost înregistrat în anul 1922 și validat la data de 19 septembrie 1923 în Germania, ulterior fiind validat și în America în anul 1927.

Primul automobil aerodinamic din lume poate fi vizionat în România!

Persoanele care doresc să vadă automobilul inventat de Aurel Persu, pot merge la Muzeul National tehnic „Dimitrie Leonida” din București, unde este expus.

Realizat cu forțe proprii, automobilul creat de inventatorul român, a avut un coeficient aerodinamic de invidiat nu numai la acea dată: 0,22. Viteza maximă pe care o atingea mașina lui era de 80 Km/oră. Caroseria era realizată din tablă de aluminiu. Fiind ușoară, consumul mașinii era scăzut, 5l/100 km/oră.

Automobilul a fost condus de către inventator 120.000 km. Mari producători ai lumii, Ford și General Motors au fost interesați de brevet, însă negocierile nu s-au finalizat. 

Pentru că a urmat perioada comunismului, invențiile sale și succesul înregistrat a intrat într-o zonă de umbră. Cu toate acestea, ne face plăcere să remarcăm faptul că, a Aurel Persu a fost un inventator apreciat în mediul internațional. A murit pe data de 5 mai 1977.

Te-ar putea interesa și

Primul automobil cu formă aerodinamică din lume

Este un lucru cu care România se mândrește mult! Primul automobil cu formă aerodinamică din lume a fost inventat de către un...

Mașini second-hand scumpe și foarte frumoase, disponibile în România

Nu trebuie să fim pasionați de industria constructoare de automobile pentru a recunoaște meritele companiilor care produc modele foarte performante și atrăgătoare...

6 sfaturi utile de care trebuie să ții cont înainte de a crea un site web

Internetul a făcut viața oamenilor mai ușoară în multe privințe. Pe de o parte, informații despre orice subiect pot fi găsite rapid și...

Mașini de epocă celebre

Mașinile de epocă reușesc cu succes să impresioneze și mai mult în prezent. Este lesne de înțeles de ce oamenii foarte bogați...