Mașini de epocă celebre

Mașinile de epocă reușesc cu succes să impresioneze și mai mult în prezent. Este lesne de înțeles de ce oamenii foarte bogați oferă sume uriașe de bani pentru a intra în posesia unor astfel de …. mașini de lux.

Prezentăm în continuare 3 modele de mașini de epocă cu prețurile cele mai ridicate.

Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider, 1939

Este un model de mașină care a fost produs în doar … 12 exemplare. Potrivit statisticilor, acesta a fost cel mai scump automobil fabricat în perioada de dinaintea celui de Al Doilea Război Mondial. Nu este vorba doar despre o mașină de epocă fabricată la nivelul anului 1930. În acea perioadă, această mașină era cel mai celebru model de mașină de curse. Prețul mașinii a fost de 19,8 milioane de dolari.  

Jaguar D-type, XKD 501, 1955

Nu este doar o simplă mașină de epocă! Prețul foarte ridicat se datorează și faptului ca acest model a reușit să câștige consecutiv în anii 1955, 1956 și 1957 cursa 24 Hours Le Mans. Este o mașină de epocă cu un design deosebit, inclusiv în momentul de față. Atunci când a fost lansat, a făcut senzație. A fost vândut la licitația organizată de casa Sotheby’s Monterey pentru suma de … 21,72 milioane de dolari. Este una dintre cele mai scumpe mașini de epocă britanice vândute în cadrul unei licitații publice.

Mercedes-Benz W 196 Formula 1, 1954

Este vorba despre o mașină de epocă care a participat cu succes la cursele de Formula 1. A fost vândut în anul 2013. Mașina valorează 29 de milioane de dolari. 

Te-ar putea interesa și