Cum sa reporniti sistemul de infotainment (navigatia) masinii dvs

Pentru soferii carora le place sa asculte podcasturi si muzica sau cei care au nevoie de ajutor pentru navigare, sistemul de infotainment al unei masini poate fi crucial. Si nimic nu supara mai repede decat un sistem care refuza sa coopereze sau are un ecran care nu mai afiseaza nimic.

De fapt, in cel mai recent studiu auto, una dintre cele mai frecvente plangeri de fiabilitate din partea proprietarilor de modele mai noi a implicat probleme de infotainment, cum ar fi atunci cand ecranul devine gol sau ingheata sau sistemul de navigatie nu mai functioneaza corect.

Fiabilitatea hardware-ului poate fi o problema cu unele sisteme, dar am descoperit in testele noastre ca, in multe cazuri, exista trucuri pentru a le reporni rapid. Uneori, poate fi la fel de simplu ca deconectarea telefonului de la portul USB si reconectarea acestuia.

Ocazional, ceva mai drastic trebuie sa se intample. Aici intervin aceste reporniri.

Pentru a fi clar, acestea sunt menite sa fie remedieri rapide pentru a aduce sistemul inapoi la o stare ok, un fel de apasare a Ctrl-Alt-Delete pe un computer cu system de operare Microsoft Windows.

Mai jos sunt remediile rapide pe care le-am identificat pentru multe sisteme, precum si anii de model pentru care se aplica pe baza experientei noastre la VagFix sau a ceea ce am invatat din discutiile cu producatorii de automobile. Nu am reusit sa identificam solutii rapide pentru toate marcile.

Daca repornirea nu functioneaza sau trebuie sa reporniti saptamanal sau zilnic, ar trebui sa duceti navigatia la un specialist, fie pentru o reparative hardware fie pentru un update de firmware – ne puteti contacta in caz ca aveti nevoie de aceste servicii, avand o experienta de peste 10 ani in domeniu.

Audi

MMI (anii model 2015-2017)

• Apasati si mentineti apasata tasta Meniu, butonul rotativ si butonul care se afla in partea dreapta sus a butonului rotativ.

MMI cu cabina virtuala (2017-2019)

• Impingeti inainte si apoi tineti apasate butoanele Nav/Harta si Radio in timp ce apasati butonul rotativ timp de aproximativ o secunda.

MMI cu doua ecrane (2019)

• Tineti apasat butonul de volum timp de 10 secunde.

BMW

Sistem CCC cu navigare (aproximativ 2004 pana in 2010)

• Tineti apasat butonul de ejectare pentru unitatile DVD si CD, apoi apasati butonul de alimentare a sistemului audio timp de aproximativ o secunda.

CIC (2010-2015)

• Apasati si mentineti apasat butonul pentru volumul audio timp de 25 de secunde.

iDrive 4 (2014-2017)

• Tineti apasat butonul iDrive, apoi apasati butonul de ejectare CD/DVD si butonul de pornire a sistemului audio timp de aproximativ o secunda.

• Apasati si mentineti apasate butoanele Fast Forward si pornirea sistemului audio timp de cel putin 5 secunde.

Volkswagen

Sisteme MIB si MIB 2 (2012-2019)

• Apasati si mentineti apasat butonul de alimentare al sistemului audio timp de cel putin 10 secunde.

Cu sute de navigatii reparate, o experinta de peste 10 ani in domeniu si aparatura de ultima generatie, la VagFix am reusit sa gasim cele mai fiabile solutii pentru majoritatea navigatiilor auto din grupul VAG.

Reparatiile noastre vor include o garantie de 12 luni, care este limitata la defectiunile originale descrise si la orice lucrari de reparatie efectuate. Exceptie fac totusi navigatiile care au suferit interventii in alte service-uri.

Te-ar putea interesa și

Cum să îți pregătești mașina pentru drumul de Crăciun?

Drumul de Crăciun poate fi o perioadă aglomerată atât pe șosele, cât și în traficul aerian. Dacă intenționați să vă deplasați cu...

Ce este dreptul comercial?

Dreptul comercial este ramura dreptului care se ocupă cu reglementarea relațiilor comerciale, adică a relațiilor juridice care au ca obiect schimbul de...

Cum sa reporniti sistemul de infotainment (navigatia) masinii dvs

Pentru soferii carora le place sa asculte podcasturi si muzica sau cei care au nevoie de ajutor pentru navigare, sistemul de infotainment...

Primul automobil cu formă aerodinamică din lume

Este un lucru cu care România se mândrește mult! Primul automobil cu formă aerodinamică din lume a fost inventat de către un...